Hızla gelişen ve dönüşen dünyada dijital çağa ayak uydurmak ve çağın gerekliliklerini yerine getirmek gelişimin anahtarını oluşturuyor. İnovatif ve yenilikçi yaklaşımın çağın temelini oluşturduğu günümüzde geleneksel eğitim süreci de ciddi bir dönüşümden geçiyor. Dönüşüm sürecinde, değişen dünyanın ihtiyaçlarını temel alan yöntemler uygulanmaya başladı. İnovasyonun eğitimdeki rolü önem kazandı.
Dijital çağın olmazsa olmazlarından birini de yazılım sektörü oluşturuyor. Yazılım, geleceğe yön verecek sektörlerin başında yer alıyor. Yazılımda öncü ülkelerin dünyaya yön verdiği ve yeni bir dünya şekillendirdiği günümüzde yazılım alanında çalışacak genç nesiller yetiştirmek kritik önem taşıyor. İşte bu noktada Kozmos Anadolu Lisesi, yazılım odaklı konseptiyle, genç yazılımcıları yetiştirmeyi hedefleyen inovatif bir eğitim kurumudur.
Etkileşimli ve Program Tabanlı Öğrenme
Türkiye’de ilk olarak 2017 yılında faaliyete geçen Kozmos, yazılım ve İngilizce ağırlıklı eğitim veren bir kurumdur. Öğrencilerine 21. yüzyılda dijital çağın becerilerini kazandırmayı ve Endüstri 4.0 çağına ayak uyduran ve bu alanda çalışmalar yürütecek gençler yetiştirmeyi hedefler. Yazılım geliştirme (Software ve mobile development), siber güvenlik ve ağ sistemleri (Cyber Security ve Network Sistemleri), dijital pazarlama ve grafik tasarımı (dijital marketing ve graphic design arts) eğitimleri verir.
İçinde bulunduğumuz inovasyon çağı, bilim ve teknoloji ile şekilleniyor. Bu nedenle, yeni nesil eğitim sisteminde öğrencilerin analitik düşünme, sorgulama, tasarlama, üretme ve girişimcilik becerilerini geliştirme olanağı sunuyor. Yeni nesil eğitim sistemi, İnovatif bir bakış açısı kazandırmayı hedefliyor. Küçük yaştan başlayarak matematik, bilim, teknoloji ve yazılımı birbirine entegre ederek öğrenebilme şansı sunuyor.
Teknoloji Araçlarından Faydalanma
Yeni nesil eğitim programlarında teknoloji araçları, eğitim süreçlerine entegre ediliyor. Akıllı tahtalar, tablet ile öğrenme ve pratik ağırlıklı uygulamalar ile öğrenilenler pekiştiriliyor. Böylece, bilgiler kalıcı bir şekilde öğreniliyor.
Sınıf Ortamı Dışında Öğrenme
Piyasadaki yerli yazılım firmaları ile ortaklaşa çalışmalar, projeler, ulusal ve uluslararası robotik yarışmalar, Hackathon, CaptureFlag, Elevator, Talks, GameJam yarışmaları, E-Spor turnuvaları, Erasmus projeleri, uluslararası satranç turnuvaları, seminerler gibi daha pek çok aktiviteye katılarak sınıf dışı eğitim ve pratiklerle öğrencinin bilgilerinin kalıcı olması sağlanıyor.