Mobil uygulamalar günlük yaşamımızın bir parçası haline geldi. Günümüzde eğlenceden bankacılığa alışverişten sosyal medyaya kadar akla gelebilecek her alana mobil aygıtlar damga vuruyor. Özellikle, pandemi sonrası dünyada iletişim, alışveriş ve diğer pek çok işlem dijital dünyada gerçekleştirilmeye başlandı. Bu durum, mobil uygulamaların daha da önem kazanmasına sebep oldu.
Mobil bir uygulama geliştirme ve sanal mağazalarda yerinizi almak istiyorsanız, mobil uygulama geliştirmek için iki seçenek yer alıyor. Native tipi mobil uygulamalar ve Hybrid mobil uygulamalar. Hibrit, karma ya da melez şeklinde tanımlanan mobil uygulamalar günümüzde en çok rağbet gören uygulamalar olarak karşımıza çıkıyor.
Hybrid Mobil Uygulama
Hybrid uygulama, günümüzde mobil tabanlı bir uygulamanın web bileşenlerini kullanarak arayüzünü görüntüleyen uygulama türüdür. Birden çok mobil işletim sistemi üzerinde çalışır. Tek bir kod üzerinde yürütülen platformlarda etkileşim sağlayan uygulamadır.
Bir hybrid uygulaması HTML, CSS veya Javascript aracılığıyla oluşturulur. Webview şeklinde adlandırılan bir tarayıcı sayesinde aktifleştirilir. Hybrid uygulamalar hızlı ve düşük maliyetli bir süreç sunarken, Native mobil uygulamalarda olduğu gibi tek bir işletim sistemine uygulama yazma gereksinimi doğmaz. Hazırlanan kalıbın farklı sistemlere de uyarlanması mümkündür. Hybrid uygulamalarda hız ve düşük maliyet söz konusudur.
Hybrid Mobil Uygulama Neden Tercih Ediliyor?
Günümüzde mobil uygulamalar dijital dünyanın önemli bir parçası haline gelmiştir. Tek bir uygulama ile milyonlarca dolarlık gelir kazanmak mümkündür. Özellikle küresel çaptaki uygulamalar çok daha fazlasını kazandıracak potansiyele sahiptir.
Zaman sınırı yer alan ve hızlı aksiyon gerektiren işlerde Hybrid mobil uygulamalar en iyi çözümü sunuyor. Oldukça hızlı bir şekilde hazırlanan hybrid mobil uygulama ile uygulama marketlerinde hızlıca yer alınabiliyor. Bu durum, rekabet açısından öne geçme ve düşük maliyet fırsatı sağlıyor.
Hybrid Mobil Uygulamanın Avantajları
Hybrid mobil uygulamalar temelinde HTML, CSS veya Javascript ile ortaya çıkıyor. Hazırlanan temel uygulama sistemini tüm işletimlerde uygulamak mümkün hale geliyor.
Hybrid uygulamalar hızlı olduğu kadar düşük maliyetli bir süreç doğuruyor. Native uygulamalar için geçerli olan her işletim sistemine özgü kodlama, yerine sadece uyarlamak yetiyor.
Hem iOS hem de Android gibi en çok kullanılan işletim sistemlerine aynı anda uyum sağlama olanağı sunuyor.
Hedef cihazların özelliklerinden faydalanmak oldukça basit bir işlem haline geliyor. Farklı işletim sistemlerine özgü yazılan kodlar yerine tek bir kod temelinde uygulamalar üzerinde çalışılır. Böylelikle yönetim ve güncelleştirme işlemleri basit hale gelebilir.