Dört yıl için planladığımız eğitim konseptinde Uluslararası Yabancı Eğitim Partnerleri (Microsoft, Google Akademileri vs.), Yerli Yazılım Firmaları (Türkiye Teknolojik Grup vd.), Üniversite Akademisyenleri ve sektördeki pek çok duayen Veteran Mentörlerin de desteğiyle güncel ve geleceğe yön verecek müfredatımızı yoğun Ar-Ge çalışmalarının sonunda ana hatlarıyla sizlerle paylaşıyoruz. Yoğun YAZILIM ve İNGİLİZCE ağırlıklı okulumuz bir ANADOLU LİSESİ olup hedef ve hayali gelecekte MÜHENDİS olmak isteyen SEÇİLMİŞ bir azınlık olarak tutkulu GENÇLERDEN oluşur! Akademik testler ve mülakatlar sonucu KOZMOS’a SEÇİLEN ÖĞRENCİLERE uygulanacak olan PROGRAM şöyledir:
KOZMOS Yazılım Anadolu Lisesi’nde
a) YAZILIM GELİŞTİRME (SOFTWARE & MOBILE DEVELOPMENT)
b) SİBER GÜVENLİK ve AĞ SİSTEMLERİ (CYBER SECURITY & NETWORK SYSTEMS)
c) DİJİTAL PAZARLAMA ve GRAFİK TASARIM (DIGITAL MARKETING & GRAPHIC DESIGN ARTS)
Yine yoğun bir İngilizce eğitimi ve Akademik eğitim sürerken çalışkan Kozmoslu öğrenciler bu bölümlerde haftada 13 saat teorik, pratik ve proje dersleri alırlar. Bu bölümlere ek olarak pek çok KULÜP ve ATÖLYE faaliyetleriyle öğrenciler kendilerini geliştirmeye devam ederler. Hafta içerisinde PROJE SAATLERİ ile Harezmi Eğitim Modelinde MEB’in pilot okullarından olan Kozmoslu öğrenciler piyasaya iş yapmaya ve ürün geliştirmeye başlar; yarışmalara ve sertifka sınavlarına hazırlanırlar. Hafta sonu yapılan ekstra kulüp ve atölyeler ile bir Kozmoslu asla boş durmaz!
a) Robotik, Yapay Zeka ve Makine Öğrenmesi
b) Yazılım Geliştirme Atölyesi
c) Photoshop
d) Game Development
e) Cyber Security
a) Eleştirel Okuma
b) Satranç
c) Kültür&Sanat (Tiyatro, Felsefe, Sinema)
d) Müzik
e) English Conversation Club
f) Almanca
g) Esperantoca
h) Masa Tenisi
i) E-Spor (CS:GO ve LOL) vb…
Yazılım Konseptimiz
4 yıllık eğitim sistemimiz Ulusal ve Uluslararası partnerler (TTG, Octopod, Microsoft, Google, Oracle, CISCO vb.) eşliğinde Yazılım Eğitimlerimiz 9.Sınıfta algoritmalardan ve bloklardan başlayarak öğrencinin ilgi alanına göre dünyaca ünlü yazılım dilleri ve sistem eğitimleri ile taçlanır. Bu alanlar: Robotik ve Yapay Zeka, Yazılım Geliştirme (Web ve Mobile Uygulama), Siber Güvenlik, Dijital Marketing ve Grafik Dizayn, Oyun Yazılım ve Tasarımı’dır. Bu bölümlerde ilgili evrensel içerik, motorü, işletim sistemleri, ağlar ve diller kullanılır. C#, Python, JavaScript en bilinen yazılım dilleri örnekleriyken, işletim sistemi olarak Microsoft ve Linux eğitimleri vb. son derece güncel bir müfredat ile verilir. 10, 11 ve 12. Sınıflarda verilen bu eğitimler ile sertifika sınavlarına girilebilmekte, öğrenci projeler, uygulamalar vb. gerçekleştirebilmektedir.