Microsoft tarafından geliştirilen bir tür programlama dili olan C Sharp ya da genel adıyla C#, modern algoritması ve orta seviye zorluğu sayesinde yazılımcıların ilk tercih ettiği dillerden birisi olarak karşımıza çıkmaktadır. Biz de bu yazımızda hem yazılımcıların hem de yazılımcı olmak isteyenlerin merak ettiği C# hakkındaki kısa bilgiler derledik.
C# Diğer Adıyla C Sharp Nedir?
C# (C Sharp), Microsoft tarafından geliştirilen bir programlama dili olmaktadır. Programlama dilleri arasında en çok tercih edilen C ve C++ ile etkileşimli şekilde geliştirilen ve modern bir kodlama sahip olan C# ya da C Sharp birçok platformda desteklenen Java dili ile de çok fazla benzerlik göstermektedir. Bu benzerliklerden en önemlisi ise .NET Framework platformunda nesnesel bir dil olması olarak gösterilebilmektedir.
C# her ne kadar önceleri C++ ve Visual Basic dillerindeki tutarsızlık ve oluşan sorunlar yüzünden geliştirilmiş olsa da şu anki stabilitesi sayesinde, bu iki programlama dilinin önüne geçmiş bir durumda olmaktadır. Yazılımcıların en çok tercih ettiği dillerden birisi haline gelen C#, sunduğu gelişmiş hata giderme (debugger) özelliği sayesinde de yazılımcıların işlerini bir hayli kolaylaştırmaktadır.
Debugger özelliği için class yani sınıflandırma yöntemi kullanan C#, “syntax” hataları yani dizinlerdeki hataları yazılımcıya ayrı bir ekranda göstererek yazılımcının bu hataları kolayca tespit etmesine olanak tanımaktadır. Ayrıca yazılımcılar tarafından oldukça çok tercih edildiği için de internette kaynak yani C# dersleri oldukça fazla olmaktadır. Bu nedenle yazılıma yönelmek isteyenlerin kolaylıkla ulaşabileceği bir kaynak olmaktadır.
C# (C Sharp) ile Neler Yapılabilmektedir?
C# programlama dili ile hayal ettiğiniz her şeyi kolaylıkla yapabilirsiniz. Daha doğrusu kodlayabilirsiniz desek daha doğru olacaktır. Zira tasarımda ve yazılımda hayal dünyasının sınırı bulunmamaktadır. C# programlama dili de en modern dil olduğu için yazılımcılara hayalindeki her şeyi programlama olanağı tanınmaktadır. Ancak birkaç temel başlıkta toplamak gerekirse C# diliyle; web uygulamaları (Asp.NET), mobil uygulamalar, web servisleri uygulamaları, konsol uygulamaları, DLL yazma, windows form uygulamaları ve oyun tasarlama gibi birçok kodlama, program yapılabilmektedir.